2021 májusában is érvényben maradnak a veszélyeztetett gazdasági ágazatokban működő vállalkozásokra vonatkozó kedvezmények. A kedvezményeket május hónapra már csak a koronavírus járványnak leginkább kitett vállalkozások érvényesíthetik.

Kezdőlap / Hírek / Májusra is érvényesíthető kedvezmények

A szociális hozzájárulási adó alóli mentesség

Nem kell szociális hozzájárulási adót fizetnie 2021. május hónapra a veszélyeztetett ágazatba tartozó tényleges főtevékenységet folytató kifizetőnek a munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalók után, az egyéni vállalkozónak e jogállására tekintettel, és a társas vállalkozásnak a Tbj. szerinti társas vállalkozó e jogállására tekintettel.

A szakképzési hozzájárulás alóli mentesség

2021. májusra a veszélyeztetett ágazatokba tartozó tevékenységet tényleges  főtevékenységként folytató kifizetőknek nem kell szakképzési hozzájárulást fizetniük.

A rehabilitációs hozzájárulás kedvezmény

A veszélyeztetett ágazatokba tartozó, rehabilitációs hozzájárulás fizetésére kötelezett kifizetők mentesülnek 2021-ben az öt hónapra arányosan jutó rehabilitációs hozzájárulás alól.

Könnyítések a kisvállalati adóban (kiva)

A felsorolt, veszélyeztetett ágazatokba tartozó tevékenységet főtevékenységként végző kisvállalati adóalanyoknak a 2021. májusi kivakötelezettségük megállapításánál a személyi jellegű kifizetések összegét nem kell figyelembe venniük, tehát az nem lesz része a kiva alapjának.

A katát májusra már fizetni kell

A kisadózó vállalkozásokat 2021 májusára nem illeti meg a tételes adó alóli mentesség, ezért a május havi katát meg kell fizetni.

https://www.nav.gov.hu/nav/segitseg_rendkivuli_helyzetben/adozasi_konnyitesek/Majusra_is_ervenyesit20210506.html